Appartementsgebouw

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Appartementsgebouw

Beschrijving

Appartementsgebouw, volgens bouwplan naar ontwerp van architect Adolf Keppens (Zele) van 1928. Opgetrokken in rode baksteen met verwerking van imitatienatuursteen (hoekblokken en consoles). Metselwerk met geaccentueerde lintvoegen en sporen van vroegere roodschildering. Drie bouwlagen onder pannen zadeldak. Strakke gevelopstand gemarkeerd door twee identieke erkervensters op de twee bovenste verdiepingen, van elkaar gescheiden door een smal middenrisaliet voorzien van halvenstertjes boven overhoeks geplaatste bakstenen consooltjes. Tot slot, rechthoekige poort en voordeur met behouden schrijnwerk op de begane grond.