Rij arbeiderswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Rij arbeiderswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Arbeidershuizen

Beschrijving

Vier arbeidershuisjes, met enkelhuisopstand volgens spiegelbeeldschema, volgens kadastergegevens gebouwd door dokter Ivo De Geest in 1909-1910, naast zijn eigen woning (nummer 2).

Twee traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen). Nummer 10 met bijhorende poorttravee. Doorlopende bakstenen lijstgevel op gecementeerde plint met schijnvoegen. Penanten verlevendigd door siermotieven met ruitpatroon in gesinterde bakstenen. Getoogde vensters met ontlastingsbogen van groen en witte geglazuurde bakstenen, op arduinen lekdrempels, op de bovenverdieping doorgetrokken tot cordon. Getoogde deuren voorafgegaan door arduinen treden.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena