• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Dorpswoning van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen), volgens het kadasterarchief in 1888 opgetrokken in opdracht van koster Karel De Regge. Later bewoond door musicus en orgelist Ernest De Regge en diens echtgenote Hélène Coppieters.

Rijhuis van het dubbelhuistype. Sobere bakstenen lijstgevel met vernieuwde arduinen plint, afgelijnd door baksteenfries. Getoogde vensters met vernieuwd schrijnwerk, voorheen met persiennes aan de benedenvensters. Dito deur in vlakke arduinen omlijsting.

• Overmere ons dorp, Overmere, 1992, p. 26.
  • DE RUYVER M., De Dorpsstraat vroeger en nu, Heemkundige Kring Overmere, XIII, 3, 1995, p. 96.