Watertoren

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Watertoren

Beschrijving

Watertoren van 1938, gelegen op klein driehoekig met gras begroeid pleintje tussen Bouwerijstraat en Jan Sanderslaan. Volgens gevelplaat gebouwd in 1938 door de Provinciale Intercommunale Drinkwatermaatschappij van Antwerpen naar ontwerp van ingenieurs M. Magniette en Huybrechts. Opgetrokken omdat ten gevolge van de kleiuitgravingen hele wijken en nijverheidsinstellingen over geen of onvoldoende water beschikten.

Rond, bakstenen gebouw onder plat dak met rechthoekige uitbouw aan westzijde. Lange verticale, rechthoekige en vierkante vensters, in vlakke omlijsting van hardsteen.

Auteurs: Wylleman, Linda