Boerderij

Beschrijving

Boerderij met woonhuis, schuur en braskot op begraasd erf met meidoornhaag. Opmerkelijke boerenwoning van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen). Witgekalkte verankerde voorgevel (op het noorden) op gepikte plint. Beluikte, licht getoogde vensters met arduinen lekdrempels. Vlakke arduinen deuromlijsting. Huidig voorkomen is het tweede kwart van de 19de eeuw te dateren; in kern mogelijk opklimmend tot de 16de tot 17de eeuw (mondelinge bron). Beraapte zijgevel rechts met getraliede rondboogvensters op de zolder en sporen van muurvlechting. Bij het huis, ten zuidwesten ervan: klein braskot; haaks op het huis, ten noordwesten ervan: nieuwe dwarsschuur, beide zonder noemenswaardigheden.

Auteurs: Demey, Anthony