Schuur en kapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Schuur en kapel

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Open hoeve met woonhuis en schuur

Beschrijving

Open hoeve met woonhuis en schuur. Voorerf als groentetuin in gebruik. Dubbelhuis met voorgevel (op het zuiden) van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien). Arduinen plint en deuromlijsting, 1915 gedateerd. Beluikte, steekbogige vensters. Bakstenen muizentand als gevelbeëindiging. Haaks op het woonhuis, ten zuidwesten ervan: dwarsschuur uit 1931. Rechts vooraan op het erf, aan de straatkant: Onze-Lieve-Vrouwekapel op vierkante plattegrond, opgetrokken in 1920. Eenvoudige neogotische vensters en vleugeldeur.

• VAN VLIERBERGHE J., Annalen van de Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas, 49/1, 1937, p. 105-106.

Auteurs: Demey, Anthony

Aanvullende informatie

Van de voormalige hoeve bleven alleen de schuur en de kapel bewaard. Het oorspronkelijke woonhuis van 1915 werd gesloopt.

Schuur met decoratief metselwerk.

Auteurs: Jacobs, Els