Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Begijnhof Sint-Elisabeth

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Begijnhof Sint-Elisabeth

• is deel van de aanduiding als beschermd cultuurhistorisch landschap Begijnhof Sint-Elisabeth

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Begijnhof Sint-Elisabeth Gent

Beschrijving

Diephuis van twee traveeën en twee bouwlagen, met zadeldak (Vlaamse pannen), uit 17de eeuw. Verankerde bakstenen trapgevel (7 treden en topstuk). Rechthoekige muuropeningen met kwartholle dagkanten, witgeschilderde omlijstingen en (imitatie?) negblokken, ontlast door middel van een rollaag, en met roedeverdeling.

Rechter zijaanbouw van drie traveeën en één bouwlaag met twee haakse zadeldaken (Vlaamse pannen). Verankerde bakstenen lijstgevel met gewijzigde muuropeningen.

Aanvullende informatie

De woning werd gerestaureerd en het baksteenparement is nu beschilderd. De rechter zijaanbouw werd ingrijpend gerenoveerd.