Seinwachtershuisje

Beschrijving

Nabij de spoorweg gelegen seinwachtershuisje. Vier traveeën, en één bouwlaag boven een verhoogde begane grond onder schilddak (nokrichting parallel aan de spoorweg, mechanische pannen) met overstekende dakrand op houten schoorstukken. Te dateren in het begin van de jaren 1920. Rode baksteenbouw onder meer gecementeerde onderbouw; skeletstructuur voor bovenverdieping naar vakwerksysteem per travee, voorzien van een centrale deur tussen grote rechthoekige vensters; omlopend gecementeerd balkon beveiligd door middel van gietijzeren leuning; kleine roedeverdeling in de bovenlichten. Gelijkaardig wachtershuisje voorbij het station, kruispunt Dikkebusseweg.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine