• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Oorspronkelijk dubbelhuis, heden café “'t Klein Schoon Zicht”, van twee bouwlagen en vijf traveeën met mansardedak (Vlaamse pannen) en twee zijaandaken, uit midden 18de eeuw. Heden twee gekoppelde enkelhuizen. Sober bepleisterde en geschilderde lijstgevel met rococo-inslag. Rechthoekige vensters omlijst met verticaal doorlopende platte banden. Drie middentraveeën boven het hoofdgestel bekroond met driehoekig fronton geopend met drielobbige oculus met stucomlijsting van rocailles. Brede spiegelboogdeur in vlakke bepleisterde omlijsting, rechte druiplijst en rest van bewerkte sluitsteen; heden door brede tussenstijl verdeeld in twee smalle spiegelboogvormige deuren. Aflijnend hoofdgestel.