• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Breedhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Jaartal 1675 op de penanten van de bovenverdieping. Huidig uitzicht resultaat van verschillende wijzigingen. In 1838 aanbrengen van vier benedenvensters. Invoegen van een korfboogvormige garagepoort in 1954. Hermetselen van de getrapte top, aanbrengen van de bolkozijnen en de dekstenen van kunststeen vermoedelijk circa 1940. Consoliderende "Kunstige Herstelling" in 1996 naar ontwerp van architect M. Dehulster (Brugge): restauratie met maximaal behoud en herwaardering van 17de-eeuwse elementen, verhogen van bovenvensters volgens de sporen van vroegere strekken. Verankerde okergeel beschilderde lijstgevel met getrapte top (8 treden + topstuk) boven de drie middentraveeën. Speklagen ter hoogte van onder- en bovendorpels. Rechthoekige muuropeningen: gedichte linker deur; rechter deur met afgeschuinde dagkanten en onder een geblokte ontlastingsboog in een omlijsting van pseudo-hoek- en negblokken, soortgelijke omlijsting en ontlastingsbogen voor de bovenvensters. Voorheen, zou volgens L. Devliegher, een grote centrale korfboognis met beblokt archivolt zijn geflankeerd door twee vensters onder geblokte ontlastingsboog. In de deels aangepaste geveltop, twee bolkozijnen van kunststeen onder een blinde ronde oculus.

Interieur met bewaarde balklagen en dakconstructie bestaande uit schaar- en nokgebinte.

• Dienst Infrastructuur en Ruimtelijke Ordening Brugge, Bouwvergunningen, nummer 465/1994.