Burgerwoning bij de brouwerij Gouden Boom

Beschrijving

Diephuis deel uitmakend van de brouwerij de "Gouden Boom". Drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 17de eeuw met latere aanpassingen onder meer benedenvensters. 1860: omvormen tot een dubbelhuis en wijzigen van de roedeverdeling. Huidig uitzicht resultaat van consoliderende "Kunstige Herstelling" in 1993-1995 naar ontwerp van architect J. De Graeve (Brugge). Verankerde bakstenen geelbeschilderde trapgevel (7 treden + topstuk) boven een grijze plint. Rechthoekige vensters, bovenvensters met bewaarde afgeschuinde dagkanten en doorgetrokken bovendorpels onder ontlastingsbogen met zandstenen aanzet- en sluitstenen. Geveltop belijnd door doorgetrokken onder- en bovendorpels van het zoldervenster met bolkozijn en geblokte omlijsting. Voorts twee achtzijdige en één ronde oculus.

• Dienst Infrastructuur en Ruimtelijke Ordening Brugge, Bouwvergunningen, nr. 188/1993.
  • Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 105/1860.