Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Hooistraat. Enkelhuis van drie + drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Historiserende "Kunstige Herstelling" van oorspronkelijke 16de-17de-eeuwse gevel in 1977-1978 naar ontwerp van architect L. Vermeersch (Brugge) waarbij de voorgevel wordt gereconstrueerd. Verankerde bakstenen tuitgevel met schouderstukken. Rechthoekige muuropeningen in korfboognis met peerkraalprofilering. Steigergat in de top. Nu blinde zijgevel met sporen van oudere muuropeningen. Achteraan op het perceel lager poortgebouw uitgevend in de Hooistraat.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 1930/1976.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 83.