Huis A. Van Den Dorpe - Vermeersch

Beschrijving

"A. VAN DEN DORPE – VERMEERSCH / FABRIEK VAN DRANKEN EN MINERALE WATEREN", zie opschrift. Diephuis met enkelhuisopstand van drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (Vlaamse pannen). In 1904 gebouwd op "naakten grond" als een herberg. In 1922 bouwen van een bergplaats voor karren en een werkplaats voor het "aftrekken van bieren" in opdracht van A. Van Den Dorpe. Huidig uitzicht resultaat van renovatie in 1999-2002 naar ontwerp van architect T. Van Biervliet (Brugge). Verankerde bakstenen lijstgevel met rechthoekige muuropeningen, vensters op arduinen lekdrempels van arduin; vernieuwd houtwerk in plaats van typische T-ramen met kleine roedeverdeling in de bovenlichten.

• Dienst Infrastructuur en Ruimtelijke Ordening Brugge, Bouwvergunningen, nummer 2392/1999.
  • Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 220/1904, nummer 12/1922.