Eenheidsbebouwing van stadswoningen

Beschrijving

Eenheidsbebouwing van twee enkelhuisjes volgens spiegelbeeldschema, uit de 16de-17de eeuw; telkens twee traveeën en een bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Voorheen één gebouw van twee bouwlagen met uitkragende houten gevel. Grondige wijzigingen in de loop van de 19de eeuw. Huidig uitzicht resultaat van een consoliderende "Kunstige Herstelling" van 1995-1997 onder meer ombouwen van de twee huisjes tot één woning. Verankerde bakstenen lijstgevels boven een gecementeerde plint. Korfboogdeur met afgeschuinde dagkanten. Voorts, aangepaste rechthoekige muuropeningen. De achtergevel behoudt twee (verbouwde) segmentboog nissen met rondstaafprofiel.

Interieur. Deel van zoldering op moerbalk gestut door muurstijlen en korbelen met opgelegde kinderbalken. Laatgotische haard met natuurstenen rechtstanden versierd met kopjes en latei in mijtervorm.

• Dienst Infrastructuur en Ruimtelijke Ordening Brugge, Bouwvergunningen, nummer 764/1995.
  • Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Brugge, Nota.