Soortgelijke stadswoningen

Beschrijving

Twee soortgelijke diephuizen van twee traveeën en twee bouwlagen onder twee gelijklopende zadeldaken (Vlaamse pannen), opklimmend tot de 17de eeuw met in de loop van de 19de eeuw aangepaste muuropeningen. Huidig uitzicht nummer 100 resultaat van consoliderende "Kunstige Herstelling" naar ontwerp van Ontwerpbureau voor Architektuur in 2000-2002: herstellen van metselwerk. Verankerde bakstenen trapgevels (6 treden + topstuk), beschilderd boven een grijze plint. Rechthoekige muuropeningen met sporen van vroegere geblokte ontlastingsbogen; op de begane grond een kleine boven de deur en een brede in de venstertravee. In de top, een rondbogige opening in een vlakke geblokte omlijsting, bij nummer 100 met luik.

• Dienst Infrastructuur en Ruimtelijke Ordening Brugge, Bouwvergunningen, nummer 1685/2000.
  • Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Brugge, Nota, 14 juni 2000.