Huis In d'swarte Arent

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Huis In d'swarte Arent

Beschrijving

Huis zogenaamd "IN D'SWARTE ARENT", zie naamcartouche. Diephuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), jaarcartouches "ANNO/1633". Huidig uitzicht resultaat van 19de-eeuwse aanpassingen en consoliderende herstelling in 1973-1975 naar ontwerp van architecten L. Dugardyn en J. Waes (Brugge): onder meer hermetselen van het parement, vrijgekomen ontlastingsbogen voorzien van nieuwe kalkzandstenen blokken en vervangen van de arduinen lekdrempels door vlak ingemetselde dorpels van kalkzandsteen. Verankerde bakstenen tuitgevel afgewerkt met muurvlechtingen. Rechthoekige muuropeningen voorzien van afgeschuinde dagkanten.

Interieur. Bewaarde balklagen en dakconstructie.

• Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Brugge, Fiche, februari 1974.