• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Langerei en Potterierei met omgeving

Beschrijving

Diephuis van vier traveeën + twee traveeën en drie bouwlagen onder schilddak (Vlaamse pannen), gebouwd op de nieuwe rooilijn met links aanpalend steegje. Neoclassicistische gevel met dubbelhuisopstand, van 1893 in plaats van verankerde tuitgevel van baksteen. Bepleisterde en witbeschilderde lijstgevel op arduinen plint. Begane grond horizontaal belijnd met imitatievoegen en afgeboord met fijne puilijst. Rechthoekige muuropeningen, op de bovenverdieping in geprofileerde omlijsting en met versierd paneelwerk onder de lekdrempels; buikig ijzeren balkon op uitgewerkte consoles op de tweede bouwlaag. Vleugeldeur met bewaard houtwerk, arduinen buitentrap en voetenschraper. Kroonlijst op klossen.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 60/1893.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia