• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Sinds 1992 hotel. Imposant enkelhuis van vier/vijf traveeën en drie bouwlagen onder tentdak (Vlaamse pannen), vierde kwart van de 19de eeuw - 20ste eeuw. Lijstgevel van rode baksteen met middenrisaliet bekroond door halfrond dakvenster met ovale oculus, op tweede bouwlaag zwaar balusterbalkon op uitgewerkte consoles. Begane grond geritmeerd door segmentboognissen en imitatievoegen uitstralend boven deur en vensters. Gebruik van arduin voor plint met betraliede kelderopeningen, kordon en lekdrempels, op tweede bouwlaag kordonvormend. Segmentboog vensters, op de bovenverdieping voorzien van bovenlichten in onderling verbonden omlijstingen, van baksteen; bovenste vensters met sluitstenen. T-ramen met behouden schrijnwerk, glas in lood op begane grond en tweede bouwlaag. Vleugeldeur met bewaard houtwerk. Entablement met onderbroken brede overhoekse muizentandfries; tandlijst en kroonlijst.

• Dienst Infrastructuur en Ruimtelijke Ordening Brugge, Bouwvergunningen, nummer 2404/1992.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia