Drie stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Drie stadswoningen

Beschrijving

Drie breedhuizen van één bouwlaag, één brede gevel vormend, rechter pand iets hoger, met uitstekende, per bouwlaag getrapte brandmuren. Oorspronkelijk wellicht 17de-eeuwse bedrijfsgebouwen deeluitmakend van het augustijnenklooster. 1989: consoliderende restauratie naar ontwerp van architecten J. Bogaert en E. Van Biervliet (Brugge). Verankerde, bakstenen en gedecapeerde lijstgevels op zwartbeschilderde plint. In het centrale deel hoge tudorboogpoort met afgeschuinde dagkanten. Rechts opkamer met rechthoekig venster met natuurstenen onder- en bovendorpel. Links rechthoekige deur.

Interieur. Kelder met tongewelf. Balken met sleutelstukken in de opkamer.

• Dienst Infrastructuur en Ruimtelijke Ordening Brugge, Bouwvergunningen, nummer 1938/1989.