Poort, toegang tot Professor Sebrechtspark

Beschrijving

Toegang tot Professor Sebrechtspark, zie Professor Sebrechtspark; deze poort neemt nagenoeg de plaats in van de vroegere kloosterkerk van de grauwzusters (zie nummer 55). Monumentale poort gebouwd naar ontwerp van architect L. Delacenserie (Brugge) en opgevat als rijk versierde neoclassicistische portiektravee; bovenaan naast de zwikken gedateerd "ANNO / 1907" en versierd met geaccentueerde kroonlijst op modillons, cannelures en schijvenfries onder de attiek. Flankerende zijmuren geritmeerd door contrasterende lisenen en spaarvelden en afgebiesd door een uitgewerkt hoofdgestel.

• DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 277.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia