Herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis

Beschrijving

Imposant herenhuis; dubbelhuis van zeven traveeën en drie bouwlagen onder twee parallelle schilddaken (nok parallel aan de straat), mogelijk ontstaan als samenvoeging van oudere panden, zie kelderopeningen, later opgedeeld in appartementen. Beschilderde, bakstenen lijstgevel, afgeboord door omlopende, houten kroonlijst op klossen. Natuurstenen plint en verhoogde begane grond. Centrale deur met bordestrap van 4 treden. Rechthoekige openingen onder strek, op begane grond oorspronkelijk beluikt, zie duimen. Achtergevel: lijstgevel met bepleisterd entablement en rechthoekige vensters met strek van rode baksteen.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia