Boerenburgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenburgerhuis

Beschrijving

Boerenburgerhuis van het dubbelhuistype met anderhalve bouwlaag van vier traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, leien) met klokkenruiter, uit de eerste helft van de 19de eeuw. Bakstenen gebouw, gecementeerd en geschilderd in het eerste kwart van de 20ste eeuw. Segmentboogvormige muuropeningen; beluikte mezzaninovensters met arduinen lekdrempels. Kroonlijst op modillons. Recente benedenvensters en dakkapel. Achtergevel en rechter zijgevel begroeid met klimop. Links, gecementeerde en beschilderde zijpuntgevel met beluikte vensters. Tuin met Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdes-grot met gesmeed ijzeren hekje aan de straatkant. Op zelfde wijze opgevat: nummer 36, gelegen ten westen van de kerk. Voorgevel met verbouwde vensters. Verbouwde achtergevel. Rechts, éénlaagse aanbouw, nu garage. Links, hoger opgetrokken éénlaagse aanbouw.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle