Neobarok hoekpand

• is aangeduid als beschermd monument Neobarok hoekpand

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Neobarok hoekpand

Beschrijving

Neobarok hoekpand van "ANNO / 1902" - zie gevelstenen - naar ontwerp van architect Charles De Wulf (Brugge). Verankerde baksteenbouw onder leien zadeldak (twee dakkapellen) in combinatie met natuursteen voor kruiskozijnen, speklagen ter hoogte van de tussen-, onder- en bovendorpels, geblokte ontlastingsbogen, portaal, balustrade en boogveldreliëfs met onder meer afbeelding van tweekoppige, gevleugelde draak. Typerend zijn bovendien de getrapte geveltop boven de drie middentraveeën (6 treden + topstuk), de aanpalende erker op zware consoles en boven de afgeschuinde hoektravee met uitgewerkte deuromlijsting. Rijzig arkeltorentje met leien spits en smeedijzeren windvaan.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 59/1902.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia