Herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Breed herenhuis

Beschrijving

Breed herenhuis van vijf/zes traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit het eerste kwart van de 19de eeuw. Verankerde en beschilderde bakstenen lijstgevel afgeboord door houten kroonlijst op klossen. Licht getoogde openingen in gepleisterde omlijstingen, haast vierkant op de lagere derde bouwlaag. Verdiepte deur in derde travee; in vijfde travee, doorgang naar het achterliggend Pastoor van Haeckeplantsoen. De rechthoekige schoorsteenschacht situeert vermoedelijk de haarden tussen de tweede en derde travee.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia