Stadswoning met houten winkelpui

Beschrijving

Breedhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder gemansardeerd zadeldak (leien en Vlaamse pannen), mogelijk oudere kern. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel van 1873 in plaats van tuitgevel. Tweeledige, houten winkelpui van 1900 in neoclassicistische stijl met geaccentueerde kroonlijst en versierde, smalle pilasters. Bovenvensters in geprofileerde omlijstingen en op kordonvormende lekdrempels. Fijne water- en kroonlijst. Segmentbogige dakkapel tussen vleugelstukken en druiplijst met sluitsteen.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 97/1873, nummer 18/1900.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia