Samenstel van stadswoningen

Beschrijving

Samenstel van twee evenwijdige breedhuizen. Voorhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), opgetrokken in 1906 in plaats van twee diephuizen en één breedhuis. Mogelijk bewaarde oudere kern. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met dubbelhuisopstand, geleed door Franse voegen. Rechthoekige openingen met arduinen lekdrempels. Ingang op twee treden onder strekse boog en houten erker. Aflijnende kroon- en tandlijst. Fraai houtwerk voor de vleugeldeur en erker. Voetenschraper.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 40/1906.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia