Burgerhuis Tijdkrans

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis Tijdkrans

Beschrijving

Zogenaamd "TIJDKRANS" volgens gevelsteen met florale motieven. Enkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), uit het tweede kwart van de 20ste eeuw. Lijstgevel van geelrode baksteen boven een arduinen sokkel met ingewerkte voetenschraper. Horizontaal belijnende banden ter hoogte van de onder- en bovendorpels. Rechthoekige muuropeningen met arduinen lekdrempels en ontlastingsbogen met deels opengewerkte voeg. Bovenbouw bepaald door gebogen erker met verdiepte borstwering rustend op voluteconsole.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia