Beschrijving

Diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 17de eeuw zie balklagen en dakconstructie bestaande uit twee schaar- en nokgebinten met nokbalk en gordingen. Verankerde bakstenen trapgevel (9 treden + topstuk). Rechthoekige vensters onder strek en geblokte ontlastingsbogen; luiken op begane grond. In de geveltop, rondboogvenster in geblokte omlijsting.

De achtergevel is een verlaagde puntgevel met deels bewaarde vlechtingen; aangebouwd torenachtig volume op rechthoekige plattegrond voorzien van rechthoekige opening met glas in lood en hogerop luik. Links, lagere aanbouw met poort, opgetrokken op de voormalige brandgang. Aan de waterkant, breedhuis van één bouwlaag onder leien zadeldak. Houten gevel van 1936 naar ontwerp van architecten J. en L. Viérin (Brugge) geritmeerd door verspringende volumes onder meer van dakvenster en twee vierledige vensterregisters. Verankerde, bakstenen zijtuitgevel met rechthoekige zolderopening voorzien van afgeschuinde dagkanten.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 1122/1936. Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Brugge, Fiche, september 1977.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 115.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia