Stadswoning

Beschrijving

Diephuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, uit de 17de eeuw. Huidig uitzicht resultaat van "Kunstige Herstelling" van 1925-1926 naar ontwerp van architect U. D'Helft (Brugge) onder meer toevoegen van ontlastingsbogen op de begane grond, herstellen van de getrapte gevel, zie bouwnaden, vernieuwen van negblokken en veranderen van rechthoekige zolderopening naar rondboogvormige in geblokte omlijsting. Restauratie in 1988-1989 naar ontwerp van architect S. Van Melkebeke (Haaltert-Kerksken): na jarenlange leegstand, sanering en inrichting van de begane grond als winkelpui en de bovenverdieping als appartementen. Barok getinte trapgevel (10 treden + topstuk) van verankerde baksteen met recentere drieledige winkelpui onder houten latei. Rechthoekige bovenvensters met afgeschuinde dagkanten, negblokken en geblokte ontlastingsbogen. De achtergevel is een puntgevel van baksteen.

• Stadarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 741/1925.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 56.