• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Middelgrote semigesloten hoeve met eenlaagse gebouwen onder zadeldaken, gegroepeerd rondom een vierkant, gekasseid erf met tuintje. Ten zuidoosten, rechthoekige poort. Ertegenover boerenwoning van het dubbelhuistype met zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), uit eind 18de - begin 19de eeuw. Baksteenbouw. Rechthoekige muuropeningen in vlakke omlijstingen van arduin; beluikte vensters. Achtergevel: kleine rechthoekige beluikte vensters. Zijpuntgevels met aandak en vlechtingen. Ten noordoosten, dwarsschuur met deels vernieuwde houten bebording, deels op bakstenen voeling. Ten zuidoosten, stalvleugel met twee rechthoekige veldpoorten onder houten lateien.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle