Hoekhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis

Beschrijving

Hoekpand van zes + drie traveeën en twee en een halve bouwlaag, opgetrokken in 1855. Verankerde en beschilderde bakstenen lijstgevel, voorzien van rechthoekige openingen, waarvan het rechter venster op de tweede bouwlaag met afgeschuinde dagkanten en de vier rechter vensters op de eerste en tweede bouwlaag met ontlastingsbogen. Ter hoogte van de mezzanino zijn de vensters in de eerste, vierde, vijfde en zesde, en de rechter travee van de zijgevel blind. Deur in tweede travee voorzien van deuromlijsting van gesinterde baksteen uit de eerste helft van de 19de eeuw. Natuurstenen hoekbeeld van Maria met Kind onder baldakijn, ontworpen in 1944 door architect J. Priem (Brugge).

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 34/1855, nr. 150/1944.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 431.