Stadswoning

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Pandreitje. Diephuis van twee en vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (leipannen), oorspronkelijk gedateerd 1676. "Kunstige Herstelling" van 1977- 1980 naar ontwerp van architect L. Dugardyn (Brugge). Verankerde bakstenen trapgevel (6 treden + topstuk). Rechthoekige vensters met afgeschuinde dagkanten en strekken; sporen van drie geblokte, zandstenen ontlastingsbogen op de begane grond. Rondboogvormig zoldervenster in een geblokte omlijsting van rode baksteen. Zijgevel met drie ongelijke kelderopeningen onder meer betralied en beluikt. Rechthoekige vensters onder strek, blind in de tweede travee. Middentraveeën uitlopend op een tuitgeveltje met schouderstukken; klein rechthoekig zoldervenster met afgeschuinde dagkanten en open voeg.

• DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 320.
  • ESTHER J., Arthur Vandendorpe, restaureren, renoveren, Brugge, 1994, p. 55.