Stadswoning

Beschrijving

Enkelhuis van drie traveeën en één bouwlaag onder geknikt zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 18de eeuw, zie balklagen en schaargebinte. Later samengevoegd met nummer 20. Witbeschilderde en verankerde, bakstenen lijstgevel bekroond door een klein dakvenster in tuitgeveltje met schouderstukken. Grote, rechthoekige openingen in bepleisterde omlijstingen. Houten kroonlijst op klossen. Achteraan, dwarsvleugel uit de 16de eeuw, zie balklagen en schaargebinte; aan de Reie, beschilderde puntgevel van één/twee traveeën en bovenvensters met afgeschuinde dagkanten.

Interieur. Voorhuis bevat salon met 18de-eeuwse schouw bezet met Delftse tegels. Achterhuis bevat gotische schouw.

• Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Brugge, Fiche, september 1977.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia