Complex gebouwd in 1929-1930

Beschrijving

Neobarokgetint complex gebouwd in 1929-1930 naar ontwerp van architect T. Raison (Brugge) en ter vervanging van eenvoudige 19de-eeuwse lijstgevels die volgens bouwaanvraag deel uitmaakten van het voormalige "Fraeyhuis", zie Minnewaterpark. "Kunstige Herstelling" van 2001 naar ontwerp van Groep Planning (Brugge). Samenstel van enkele in- en uitspringende volumes onder zadel- en lessenaarsdaken (Vlaamse pannen) met licht neobarok getinte geveluitwerking getypeerd door zijtrapgevels, getrapte dakvensters, rondbogige topvensters, luikjes in nissen enzomeer.

Interieur. In hal, hergebruikte, laatgotische schouw van Balegemsteen met rechtstanden uitlopend op hoofdjes en overspannende mijter.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia