Spoorwegwachthuisje

Beschrijving

Intact spoorwegwachthuisje uit midden 19de eeuw, van het door de Belgische Staat opgelegde standaardtype, aan de voormalige Dender- en Waeslijn; thans dienst doende als halte. Bakstenen constructie van anderhalve bouwlaag, drie traveeën, onder zadeldak (Vlaamse pannen). Steekboogvensters met natuurstenen dorpels, onder druiplijst met gestrekte uiteinden; de dorpels van de zoldervensters worden met elkaar tot lijst verbonden door middel van een bakstenen rollaag. Rondvenster in van de spoorweg afgekeerde zijgevel. Rechts, eind 19de-eeuwse bijbouw van één bouwlaag en één travee onder lessenaarsdak.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle