Samenstel van hoekhuizen

Beschrijving

Samenstel van twee hoekpanden van respectievelijk drie en vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), mogelijk met oudere kern. Deels verankerde en bakstenen (nummer 139), en deels bepleisterde en beschilderde (nummer 141) lijstgevel, vermoedelijk gebouwd in 1833; arduinen plint. Begane grond van nummer 139 doorbroken door puivenster; bovenvensters onder strek en met neorococogetint, houtwerk uit de eerste helft van de 20ste eeuw met onder meer geprofileerd kalf met schelpmotief en kleine roedeverdelingen in bovenlicht. Zijgevel van nummer 139: benedenvensters met dito roedeverdelingen en verzorgde rolluikkasten. Bovenvensters gedicht doch de twee buitenste doorbroken door ronde oculus. Twee rechthoekige zoldervensters. Links van nummer 139, aanbouw onder lessenaarsdak en rechthoekige poort in segmentboognis. Zijgevel van nummer 141: grosso modo tuitgevel met schouderstuk links.

• DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 162.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia