Eenheidsbebouwing van stadswoningen

Beschrijving

Eenheidsbebouwing van oorspronkelijk drie, nu één woning van acht traveeën en twee bouwlagen onder doorlopend gebogen zadeldak (Vlaamse pannen) opgetrokken in 1835. Bakstenen lijstgevel, later blijkbaar verhoogd zie rechter zijgevel en buiging van het dak. Rechthoekige vensters, vergroot op de bovenverdieping; toegevoegde arduinen lekdrempels; houtwerk met kleine roedeverdeling. Waterlijst en houten kroonlijst op klossen. Nummer 109 is een soortgelijk pand onder zelfde doorgetrokken bedaking doch met bepleisterde lijstgevel van vier traveeën, geen lekdrempels, wel persiennes en lagere bovenvensters.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 1/1835.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia