Stadswoning

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met de voormalige Eekhoutrei. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder afgewolfd zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen, twee recente dakvensters). Vermoedelijk zijn de rechter traveeën resultaat van verbouwing uit de eerste helft van de 19de eeuw van een 17de-eeuws pand, zie balklagen. Bepleisterde en beschilderde lijstgevels, met lichte knik na derde travee, vermoedelijk gebouwd in twee fasen in de loop van de 19de eeuw. Aflijnende water- en kordonlijst en geprofileerde, deels omlopende kroonlijst. Rechthoekige vensters op arduinen lekdrempels. Verzorgd 19de-eeuws houtwerk onder meer paneeldeur onder gedeeld bovenlicht, ramen met grote roedeverdeling. Blinde Reiegevel. De achtergevel is een lijstgevel van verankerde baksteen met rechthoekige openingen onder strek.

Interieur. Zowel op begane grond als op bovenverdieping gemarkeerd door een middengang met links in het midden, aansluitend op de gang, een houten, Engelse trap uit de eerste helft van de 19de eeuw met trappaal in Lodewijk XVI-stijl.

• Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Brugge, Fiche, september 1977. /li>
  • Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Brugge, Nota, 25 april 2000.