Burgerhuis gedateerd 1740

Beschrijving

Breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen met beschilderde, arduinen klokgevel, gedateerd "1740" op de vleugelstukken. Tot 1903, behouden ordonnantie van de begane grond: centrale deur in geprofileerde deuromlijsting, geflankeerd door twee kruisramen met kleine roedeverdeling. In 1992-1996, restauratie van gevel en bedaking naar ontwerp van architect A. Dugardyn (Brugge). Licht gemarkeerd, gevelbreed grijs geschilderd risaliet uitgewerkt als klokgevel onder gebogen fronton met bekronende siervaas. Gemarkeerde registerindeling door middel van puilijst en kordon; voorts ordonnerende hoekbanden met Franse voegen ter aflijning van gevel. Gekoppelde rechthoekige vensters, gescheiden door natuurstenen penanten. In het fronton opschrift "BOSSUYT DE VOS 1886", vermoedelijk verwijzend naar verbouwing door vorige eigenaar.

• Afdeling Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg West-Vlaanderen, Cel Monumenten en Landschappen, archief, dossier 0028/W.
  • Dienst Infrastructuur en Ruimtelijke Ordening Brugge, Bouwvergunningen, 529/1992, nummer 253/1994.
  • Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, 192/1903.
  • Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Brugge, Nota.