Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Beukenhofstraat nr. 49. Dieper in gelegen villa van J. Matthys (zaakvoerder van de voorheen nabijgelegen weverij "P.V.B.A. Julien Matthys en zonen") uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, aan de straat afgezet door deels vernieuwd bakstenen muurtje en ijzeren hekwerk. Rode baksteenbouw verfraaid door sierankers en het gebruik van arduin voor o.m. hoekkettingen en muurbanden. Leien bedaking. Rechtertravee oplopend in hoektorentje, leien spits doorbroken door dakkapelletjes. Vooruitspringend middenrisaliet oplopend in versneden puntgevel. Licht getoogde en rondbogige muuropeningen met bewaard houten en metalen schrijnwerk.

• PROVINCIALE BIBLIOTHEEK EN CULTUURARCHIEF WEST-VLAANDEREN, Brugge, prentbriefkaartencollectie.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie