Likeurstokerij Sint-Arnoldus

Beschrijving

Likeurstokerij "Sint-Arnoldus", opgericht circa 1920. Imposant woonhuis in oorsprong bestaande uit twee woonhuizen met centrale poortdoorgang. Heden vormen ze één woning, aan de straat afgezet door bakstenen muurtje. Gediversifieerde baksteenbouw van één à twee bouwlagen onder variërend leien dakenspel.

Hoofdvolume van vier traveeën gemarkeerd door twee vooruitspringende hoektraveeën oplopend in dakvenster en met op de begane grond driezijdige erker. Bovenvenster geflankeerd door muurvlakken met geometrische metselverbanden. Twee lager aanpalende vleugels met verdiept rondboogportaal en vierkant torentje onder puntdak bekroond door windvaan. Rechthoekige en licht getoogde vensters met behouden schrijnwerk. Dieper in gelegen voormalige stokerij en opslagruimte, verbonden met de woning door dwarse lagere gecementeerde vleugels.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie