Wegkapel Sint-Arnoldus

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Wegkapel Sint-Arnoldus

Beschrijving

Wegkapel zogenaamd Sint-Arnoldus. De kapel zou opgericht zijn op de plaats waar vroeger het kasteel van de heren van Tieghem, ouders van Sint-Arnoldus, stond. De oudste vermeldingen van een kapel gaan terug tot 1570. De kapel wordt reeds vermeld op de Ferrariskaart (1770-1778) als "Capelle St. Arnould". De kapel is gelegen te midden van een perkje afgezoomd door 19de-eeuwse pijlers.

De huidige kapel dateert uit de 20ste eeuw. Eenvoudige baksteenbouw op rechthoekige plattegrond. Puntgevel met accoladeboogvormige deur.

• VANDEMEULEBROEKE G., VAN DEN DORPE L., Terugblik op Tiegem, Tiegem, 1992, p. 30.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie