• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Dieper in gelegen hoeve met vroeg 20ste-eeuws uitzicht. Noordelijke erfoprit afgezoomd door berken. Woonhuis ten zuiden, lijstgevel van anderhalve bouwlaag verfraaid door het gebruik van gele sierbaksteen; licht getoogde muuropeningen met behouden schrijnwerk. Stalvleugel met aangrenzende schuur ten westen. Tweede stalvleugel ten noorden en klein nutsgebouwtje ten oosten.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie

Aanvullende informatie

De stalvleugel ten noorden werd herbouwd. De stalvleugel met aangrenzende schuur ten westen onderging wijzigingen. De erfgoedwaarde bleef behouden.

• Informatie verkregen van de Intergemeentelijke Onroerenderfgoeddienst Leiedal (30 december 2022).
Auteurs: Jacobs, Els