Herberg De Drie Koningen

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Vichtsesteenweg. Hoekhuis van circa 1920. Voormalige herberg cf. opschrift "DE DRIE KONINGEN" in casement, voor het eerst vermeld in 1705 en verwoest bij de aftocht van de Duitsers op het einde van de Eerste Wereldoorlog. Heropgebouwd door R. Douterloigne, zie opschriften "M. DOUTERLOIGNE-VAN HOUTTE" en "BOUW-STOFFEN". Lijstgevel van rode baksteen verfraaid door gele sierbaksteen. Afgeschuinde hoektravee oplopend in topgevel. Licht getoogde muuropeningen met deels bewaard houtwerk.

• SANTENS F., SPELEERS F., DUCATTEEUW E., Historische wandeling door Anzegem, in De Gaverstreke, 31, 2003, p. 116.
  • SPELEERS F., DUCATTEEUW E., GOEMINNE L., Zoektocht door Anzegem in 1782 en 2003, in De Gaverstreke, 31, 2003, p. 135.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie