Hoevegebouwen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoevegebouwen

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

In de straatbocht en aan de hoek met de Radestraat ingeplante hoeve, vermoedelijk daterend van circa 1800, de hoeve is nog niet opgetekend op de kaart van de Ferraris van 1771-1778.

Ten noorden op het erf ingeplant boerenhuis van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, pannen). Naar zuiden gerichte gewitte bakstenen gevel, verankerd, op gepikte plint. Haast rechthoekige vensters en deur. Linker zijgevel met aandak. Rechter zijgevel gecementeerd.

Ten zuiden, bakstenen schuur van acht traveeën onder vernieuwd zadeldak (pannen), met naar het erf en het woonhuis gerichte gewitte gevel met gebogen inrijpoort. Twee rechthoekige inrijpoorten in zuidgevel.

Ten noorden, achter het woonhuis, gewit bakhuis onder zadeldakje.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen