Heerlijkheid van 't Zonneveld

Beschrijving

Dieper in gelegen, 19de-eeuwse hoeve "HEERLIJKHEID VAN 'T ZONNEVELD" zie naambord. Hoeve bestaande uit losstaande bestanddelen opgesteld rond een verhard erf (kiezel). Het woonhuis en de stalvleugel met aangrenzende schuur zijn al weergegeven op de Atlas der Buurtwegen (circa 1846). Zuidelijke erftoegang, ten noorden het woonhuis van negen traveeën met gecementeerde erfgevel. Ten oosten de stalvleugel met bewaard bakstenen stoepje, binnen bleven de troggewelven behouden; voorgelegen mestvaalt. Tweede, recentere stalvleugel ten westen getypeerd door muurkapel. Bakhuisje ten zuidwesten.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie