Hoeve Herreke

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Herreke

Beschrijving

Hoeve met 19de-eeuws uitzicht "Herreke" zie aanduiding 1:10.000 kaart. Aan de straat gelegen hoeve met vierkante opstelling, bestaande uit bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken gegroepeerd rond een bekiezeld erf. Hoeve met oudere kern zie weergave site op de Ferrariskaart (1770-1778) en met herkenbare configuratie afgebeeld op de Atlas der Buurtwegen (circa 1846). Tevens worden de zijpuntgevels van woonhuis en stalvleugel getypeerd door vlechtingen.

Nu hoeve met zuidelijke erfoprit gemarkeerd door ijzeren hek. Ten noordwesten het woonhuis van zeven traveeën met aflijnende getrapte fries, vernieuwd schrijnwerk. Schuur ten oosten en stalvleugels ten zuidoosten met aangrenzend wagenhuis en ten zuidwesten getypeerd door asemgaten.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie