Dieper in gelegen hoeve

Beschrijving

Dieper in gelegen hoeve met eind 19de-eeuws uitzicht. Site aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (circa 1846) met grosso modo gelijke opstelling.
Hoeve met semigesloten opstelling door recentere uitbreidingen. Bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken gegroepeerd rondom gekasseid erf. Erf aangegeven door twee bakstenen erfpijlers met ijzeren hek. Lange westelijke gekasseide erfoprit. Ten zuiden boerenwoning opgetrokken in verankerde baksteen; gecementeerde plint. Gevel geritmeerd door getoogde muuropeningen; beluikte vensters. Erfgevel met aangepaste muuropeningen. Ten noorden sterk aangepaste stalvleugel met bakstenen stoep. Ten oosten dwarsschuur met ingewerkte kapel van circa 1912 toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes, afgesloten door houten korfboogdeur met ijzeren tralies.

• DEGRANDE V., Inventaris Kapellen West-Vlaanderen, gemeente Zwevegem, onuitgegeven, z.p.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie