Tweegezinswoning

Beschrijving

Door linde beschaduwde tweewoonst van vijf traveeën en twee bouwlagen onder geknikt zadeldak (nok evenwijdig aan de straat, mechanische pannen), uit eind 19de of begin 20ste eeuw.

Verankerde baksteenbouw op gecementeerde plint; grotendeels vernieuwd houtwerk. Aflijnende dubbele overhoekse en rechte muizentand. Getoogde muuropeningen, beneden op recente hardstenen, boven op gecementeerde lekdrempels; gecementeerde sluitstenen; recente ijzeren leuningen op de tweede bouwlaag; nummer 3 met later verbreed benedenvenster onder ijzeren I-balk; nummer 4 met deur deels in vlakke gecementeerde omlijsting. Blinde noordelijke zijgevel. Volledig gecementeerde, van imitatievoegen voorziene zuidelijke zijgevel met gedicht benedenvenster, twee dito oculi en twee latere rechthoekige vensters in geveltop. Eenvoudiger achtergevel met deels rechthoekige aangepaste, getoogde muuropeningen en deels originele, lagere haakse aanbouw onder zadeldak (mechanische pannen).

• De zeven torens, 14, 1999, pentekening op p. 20.

Auteurs: Pauwels, Dirk