Langgestrekte hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Wat achterin gelegen hoeve, heden schapenboerderij, ten zuiden door een paar linden beschaduwd. Aan straatzijde, beuken- en ligustrumhaag, alsook recent ijzeren hek. Ordonnantie: woonhuis met dubbelhuisopstand-stallen(?); drie woonhuistraveeën en één bouwlaag onder geknikt zadeldak (nok evenwijdig aan de straat, mechanische pannen) met centraal klimmend dakvenster voor- en achteraan, uit de eerste helft van de 20ste eeuw.

Met gewone en krulankers verankerde baksteenbouw op gecementeerde plint van imitatiebreuksteen. Aflijnende rechte muizentand met dropmotief. Getoogde muuropeningen op gecementeerde lekdrempels; vernieuwd houtwerk doch bewaarde luiken. Aangebouwde keuken en stallingen, ten zuiden recent uitgebouwd, onder lessenaarsdak (dito pannen), met grotendeels getoogde muuropeningen. Blinde zuidelijke zijgevel. Gelijkaardige achtergevel met twee betraliede keldergaten, waarschijnlijk verwijzend naar de opkamer, gedichte staldeur, twee verankerde korfboogpoorten, waarvan de linkse met bewaard houtwerk en de rechtse tot venster werd aangepast; recente haakse open schob.

Interieur van woonhuis met bewaarde binnendeuren van pitchpine, bepleisterde moerbalken en oude vloeren onder de nieuwe.

Auteurs: Pauwels, Dirk